Elkészítjük ingatlanja energetikai tanúsítványát Komlón és térségében

Felmérés egyeztetett időpontban.

Elkészítés 2-3 munkanap alatt.

Átadás/postázás egyeztetett határidőre.

Tegye fel kérdését!

Mi az energetikai tanúsítvány és mikor van rá szükség?

Az energetikai tanúsítvány egy mérnöki szakvélemény, amely a megvizsgált épület energiafogyasztását értékeli. A tanúsítvány tartalmát rendelet határozza meg, két fő fejezetből áll, az egyik az energetikai számítások, a másik az összefoglaló kiértékelés. Az elérhető energiaosztály 12 féle lehet, a legmagasabb minősítés az AA++.

Az energiatanúsítványra akkor van szükség, ha az ingatlant eladják, bérbe adják, vagy energetikai pályázaton indulnak vele.

Itt tudhatja meg, hogy mikor nem kell tanúsítvány

Mi fog kelleni a munkánkhoz?

  • az ingatlan pontos címe, helyrajzi száma
  • a megbízó neve, számlázási címe és telefonszáma
  • a helyszíni felmérést biztosító személy elérhetősége, ha az nem a megbízó, pl. szomszéd, rokon, ingatlanközvetítő.
  • másra nincs szükség.

A hiteles tanúsítvány 10 évig érvényes

A szakvélemény a jogszabály szerint 10 évig érvényes a kiállítástól számítva, ha az ingatlanon nem végeznek átalakítást. Az energetikai tanúsítvány akkor hiteles, ha rendelkezik egyedi HET (Hitelesített Energetikai Tanúsítvány) azonosító sorszámmal. Ezt a számot az Országos Építésügyi Nyilvántartás adja, amikor a készítő szakértő feltölti a számításokat az adatbázisba. A rendszer online felületén bárki lekérdezheti és ellenőrizheti a számításokat, a szakvélemény bizonyos adatai nyilvánosak.

Szolgáltatás Komlón

Az energetikai tanúsítást Komlón és 20 km-es körzetében végezzük. Komló ingatlanállománya vegyes, jelentős részben családi lakóházas, de a bányászattal összefüggően a lakótelepi lakások száma is magasnak mondható. Munkáink közel fele a város közvetlen közeléből érkezik, de Sásdon, Pécsváradon és Pécsett is rendszeresen dolgozunk.

Részletes árlista itt
Komlón ha háza vanKomlón ha társasházban él